Marcați
Stare de alertă pe piața energetică din Moldova: Guvernul a decis eliberarea păcurii din rezerva de stat
13.10.2021, 19:00
Comisia pentru Situații Excepțională a decis stabilirea stării de alertă în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut, în această seară după ședința comisiei, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

”Anunțăm stare de alertă anume pentru a fi preveni declanșarea unei situații de urgență și pentru a fi pregătiți de orice scenariu. Starea de alertă este pentru ca instituțiile responsabile să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetățenilor și a securității energetice a țării”, a spus Spânu.

Potrivit ministrului, starea de alertă a fost decisă în baza hotărârii de Guvern cu privire la situațiile excepționale pe piața gazelor naturale.

Comisia a mai decis ca Guvernul să stabilească măsuri compensatorii pentru toți consumatorii, inclusiv juridici, în vederea unei creșteri a prețurilor la gazele naturale. De asemenea, s-a decis eliberarea păcurii din rezerva de stat astfel ca să fie redus consumul de gaz la Termoelectrica. Totodată, s-a impus obligația către Energocom în vederea achiziționării de gaze din Ucraina și România pentru viitoarele luni.

Spânu a reiterat că în continuare se poartă negocieri pentru ca contractul de aprovizionare cu gaze naturale cu Gazprom să fie semnat în condiții bune pentru Republica Moldova.

NTV Molodova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).