Marcați
Prime pentru campionii mondiali
13.10.2021, 17:26
Victor Ciobanu și Irina Rîngaci, care au câștigat recent medaliile de aur la Campionatul Mondial de Lupte de la Oslo, au primit câte 100 de mii de lei din partea autorităților Capitalei. Ceremonia a avut loc astăzi, în incinta Primăriei, iar edilul Ion Ceban le-a mulțumit celor doi sportivi pentru că promovează țara noastră la nivel internațional.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Vreau să fiți un exemplu pentru cei mici, pentru cei mari, pentru cei care nu cred că este posibil, este posibil și este posibil chiar și în condiții care nu sunt cele mai bune să spunem așa. Vreau ca toată lumea să ia exemplu în acest sens pentru că performanța de care ați dat dovadă nu este doar pe linie sportivă, este performanță de caracter în primul rând, de perseverență, de implicare și de lucru de zi cu zi că e mult de muncit în acest sens și mă bucur că moldovenii pot să reprezinte țara atât de frumos peste hotarele ei”.

Irina Rîngaci a cucerit medalia de aur la vârsta de 20 de ani. Pentru țara noastră, este o premieră. Sportiva a învins-o în finală pe reprezentanta Japoniei, cu scorul de 8-6.

Irina Rîngaci: „Ne este foarte plăcut pentru că suntem luați în seamă și eu cred că acest premiu pe care o să ne îl oferiți, o să ne fie benefic și o să putem să investim în noi, în ceea ce avem noi nevoie sportivii. Totul este posibil și vreu să transmit un mesaj tuturor sportivilor, începătorilor că să nu se dea bătuți la primul obstacol”.

Și performanța campionului Victor Ciobanu este o premieră pentru țara noastră. El a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane.

Victor Ciocanu: „Vă mulțumesc pentru atenția acordată. Este ceva plăcut pentru noi, depunem o muncă foarte mult. Munca aceasta a durat 21 de ani de antrenamente, nu este ușor. Nimic nu se obține ușor în ziua de azi. Noi suntem bucuroși că suntem din partea federației, din partea tuturor luptătorilor că se ia o atenție, unde noi demonstrăm acest lucru prin muncă, prin rezultate”.

O altă sportivă, care a înregistrat performanțe la același campionat, este Iulia Leorda, în vârstă de 27 de ani. Pentru medalia de argint, ea s-a ales cu o primă de 50 de mii de lei. Antrenorul Andrei Chiperi speră că sportivii moldoveni vor continua să aducă medalii.

Andrei Chiperi, antrenor: „E foarte plăcut să fim luați în seamă și noi vă promitem că pe viitor o să vă bucurăm cu succese”.

Autoritățile Capitalei le-au oferit antrenorilor celor doi campioni mondiali câte 10 mii de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).