Marcați
Guvernul a obligat cetățenii să poarte buletinul de identitate în buzunar, pentru a aplica rapid sancțiunile în cazul ignorării regulilor pandemice
12.10.2021, 15:23
Pentru a putea fi rapid legitimați și sancționați pentru nerespectarea regulilor impuse de autorități în perioada stării de urgență în sănătate publică, locuitorii Moldovei, cu excepția minorilor, sunt obligați să poarte asupra sa un act de identitate.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a declarat că această obligativitate va ușura munca polițiștilor, care vor veghea asupra respectării deciziilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP).

”De ce este important acest lucru? Pentru că atunci când persoana încalcă măsurile care este obligat să le respecte în spațiul public, la intervenirea organelor de control, este important ca persoana să fie identificată. De aceea, IDNP-ul ajută colaboratorii poliției să intervină în aceste cazuri”, a spus secretarul de stat.

Potrivit deciziei CNESP din 08 octombrie, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, toți titularii actelor de identitate, cu excepția minorilor, se obligă să dețină asupra lor un act de identitate, o copie a unui act de identitate sau o fotocopie a unui act de identitate în format digital în timpul aflării în toate spațiile publice, inclusiv în transportul public. Conform aceleiași decizii, persoanele fizice care vor încălca regulile vor fi sancționate cu amenzi de la 2 mii la 25 de mii de lei. În cazul persoanelor juridice amenzile vor varia între 10 mii și 75 de mii de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).