Marcați
Guvernul Gavrilița spune NU proiectului PSRM ce prevede creșterea salariilor farmaciștilor și a angajaților de la mai multe instituții cu profil medical
11.10.2021, 17:40
Guvernul PAS respinge proiectul deputaților PSRM care prevede majorarea salariilor pentru medici, farmaciști, personalul medical mediu și inferior al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și al Agenției de Transplant.

Executivul va da aviz negativ acestei inițiative, la ședința de miercuri, 13 octombrie. Guvernul Gavrilița susține în nota sa de refuz că acest proiect de lege ”va avea un impact financiar asupra cheltuielilor de personal, deoarece invocă majorarea salariilor de bază și respectiv a tuturor sporurilor și plăților ce se calculează în raport cu salariile de bază stabilite”.

Proiectul PSRM propunea majorarea salariului de bază pentru farmaciști în mediu cu 350 de lei, pentru personalul medical inferior - cu 207 lei, pentru specialiștii în funcție de conducere și execuție - cu 350 de lei și pentru muncitori calificați și necalificați în mediu cu 204 lei.

Amintim, acum două săptămâni majoritatea PAS a susținut propunerea Guvernului de a crește bugetul Președinției cu peste 2 milioane de lei. Banii sunt destinați pentru salariile angajaților din instituția prezidențială.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).