Marcați
În opt luni ale acestui an, veniturile la bugetul de stat din accizele la țigările produse în R.Moldova au crescut de trei ori
11.10.2021, 15:03
În opt luni ale acestui an, veniturile bugetului de stat din accizele la țigările produse pe teritoriul Republicii Moldova au crescut de trei ori, arată datele Serviciului Fiscal. Astfel, dacă în opt luni ale anului 2020 încasările din accize la articolele din tutun produse pe teritoriul Republicii Moldova au constituit 85,54 milioane lei, apoi în aceeași perioadă a anului 2021 au depășit 242 milioane lei., transmite www.mold-street.com.

Saltul spectaculos al încasărilor nu a rămas neobservat de Ministerul Finanțelor, care în nota de argumentare a proiectului de lege de rectificare a Bugetului de stat pentru 2021, a menționat această creştere ca unul dintre factorii ce au permis acumularea de venituri mai mari în visteria ţării. Această creştere se datorează în mare parte unor amendamente în legislaţie, promovate la finele anului trecut de fostul deputat Eugen Nichiforciuc şi incluse în politica fiscală şi vamală pentru anul 2021, și care au stimulat majorarea producției la întreprinderile locale, mai scrie www.mold-street.com.

Urmare a amendamentelor incluse în politica fiscală și vamală pentru anul 2021, producătorii de țigări cu foi (cigarillos) beneficiază de o impozitare preferențială, comparativ cu alte tipuri de țigări și, respectiv, aduc profituri mai mari producătorilor și importatorilor, dar după cum constată Ministerul Finanţelor şi încasări mai mari la Bugetul de stat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).