Marcați
Declarația NTV Moldova privind adresarea unui deputat PAS la Consiliul Audiovizualului
12.10.2021, 11:28
Partidul Acțiune și Solidaritate, care deține puterea absolută în țara noastră, a lansat un atac fără precedent la adresa jurnaliștilor și instituțiilor media, care prezintă în mod obiectiv lucrurile. Pentru că postul nostru de televiziune difuzează știri despre majorările zilnice ale prețurilor pentru carburanți, pâine și alte produse importante, despre incertitudinea privind asigurarea țării noastre cu gaze naturale în pragul sezonului de încălzire, despre criza sanitară ce afectează tot mai mult cetățenii, inclusiv mediul de afaceri, dar și despre legăturile de rudenie ale reprezentanților guvernării, am devenit ținta unor atacuri murdare din partea guvernării.

De câteva săptămâni, am fost supuși unor hărțuiri din partea mai multor deputați PAS, care au promovat atacuri la adresa noastră pe rețelele de socializare. Este un atac vădit concertat din partea formațiunii de la guvernare, care a continuat cu adresarea unui deputat PAS la Consiliul Audiovizualului, cu acuzații false la adresa noastră și cu cererea ”să fie luate măsuri”.

Atacul asupra presei independente este, de fapt, un atac asupra cetățenilor. Oamenii de rând sunt principalii eroi ai reportajelor de la postul nostru de televiziune. Ei sunt cei care vorbesc zilnic la microfon despre problemele lor și manifestă o atitudine critică față de cei de la conducerea statului. Jurnaliștii noștri sunt simpli mediatori ai informației, de la popor către autorități, respectiv, informăm societatea despre deciziile guvernării, așa cum ne cere statutul.

Redacția NTV Moldova condamnă orice gen de cenzură! Calificăm toate aceste atacuri din partea guvernării drept atentat la libertatea de exprimare și la libertatea mass-media, cenzură descalificantă pe care autoritățile vor s-o ridice la rang de lege.

Facem apel către ONG-urile din domeniul media să ia atitudine în raport cu toate aceste atacuri ale politicienilor de la guvernare la adresa presei și să condamne ferm tentativele de a reduce la tăcere jurnaliștii critici. Ne adresăm și ambasadelor străine, acreditate la Chișinău, să apere libertatea presei în Republica Moldova, o valoare despre care ne vorbesc de mulți ani și care reprezintă fundamentul statului de drept.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).