Marcați
Gaibu lasă să se înțeleagă că activitatea unor agenți economici va fi restricționată
11.10.2021, 12:25
Activitatea unor agenți economici ar putea fi restricționată, anunță ministrul Economiei Sergiu Gaibu. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, ministrul PAS a declarat că autoritățile pregătesc un șir de măsuri de protecție contra COVID-ului.

"Avem și pe ambele direcții: adică și pe partea medicală trebuiau să fie luate o serie de măsuri, și pe partea economică să fie gândite aceste măsuri. Primul set, este vorba de cel care, nemijlocit, pe parcursul valului pandemic, adică din momentul în care vor fi luate măsuri de restricționare a activității unor agenți economici. Și pentru această primă fază deja s-au anunțat și s-au propus către parlament o serie de modificări de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pe care noi le-am discutat cu toții în comun, în echipă, ca să suporte angajații pe care agenții economici sunt nevoiți să-i plaseze în șomaj tehnic. Aceste cheltuieli vor fi complet acoperite de către guvern", a declarat Sergiu Gaibu.

Totodată, ministrul a precizat că "pârghiile guvernului tot nu sunt nelimitate, fiindcă să ajuți economia rapid și cu mecanisme eficiente nu-i atât de simplu și lucrul acesta s-a dovedit în pandemiile precedente”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).