Marcați
Jumătate de milion, atât i-au costat pe moldoveni călătoriile Maiei Sandu
8.10.2021, 15:01
Aproape jumătate de milion de lei a cheltuit președintele, Maia Sandu, pentru deplasările efectuate în afara țării, din momentul investirii sale în funcție. Potrivit site-ul președinte.md, Maia Sandu a avut 10 călătorii care au costat 455 900 de lei.

Cea mai scumpă călătorie a fost în SUA, unde Maia Sandu a participat la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Deplasarea ne-a costat 78 600 de lei. De menționat că mai mulți șefi de stat și reprezentanți oficiali ai altor țări au ales să participe la adunarea ONU online și nu cu prezența fizică, așa cum a fost în cazul țării noastre.

Trei deplasări peste hotare Maia Sandu le-a efectuat în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate. Este vorba despre călătoriile în Germania, Italia și Polonia, unde președintele a avut întrevederi nu doar cu oficialii, dar și cu reprezentanții Diasporei moldovenești. Atunci mai mulți reprezentanți ai societății civile au acuzat-o pe Sandu că face campanie electorală pe banii publici. Aceste trei vizite i-au costat pe moldoveni 150 700 de lei.

Pentru ultima vizită a Maiei Sandu în Ucraina s-au cheltuit 23 700 de lei, dar experții susțin că participarea președintelui la Platforma Crimeea i-a costat pe moldoveni mult mai scump, deoarece după declarațiile anti-ruse, pe care Sandu le-a făcut la acest eveniment, s-au răcit relațiile dintre Chișinău și Moscova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).