Marcați
Irina Vlah a calificat reținerea lui Stoiangolo drept o comandă politică
7.10.2021, 11:51
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat către conducerea politică a țării cu un mesaj în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo. Potrivit liderului de la Comrat, societatea a fost martor a unui spectacol prin care guvernarea a încercat să simuleze respectarea legii în țară. În realitate am avut o reținere la comandă politică, exact ca în cele mai tulburi perioade de dictatură.

"Ca în cele mai tulburi perioade de dictatură, în doar câteva ore a apărut un dosar penal și niscaiva dovezi, care au fost suficiente pentru organizarea perchezițiilor și arestării procurorului general și soției sale. Este clar că instituțiile de stat au acționat la comandă și nu conform legii. La fel este evidentă încercarea de a-l speria pe Alexandr Stoianoglo. Anume din acest motiv a fost aplicată măsura de reținere în raport cu el și soția sa. Este o presiune directă asupra lui Alexandru Stoianoglo și o încercare de a-l reduce la tăcere", a declarat Vlah.

Acțiunile împotriva lui Stoianoglo nu sunt un pas spre construcția unui stat de drept, ci o sută de pași înapoi, a conchis bașcanul, insistând pe revenirea la respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).