Marcați
Litvinenco l-a înlăturat pe Stoianoglo pentru a salva un membru al familiei sale, implicat în furtul miliardului, spune Popov
6.10.2021, 14:56
Ministrul Justiției, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, nu avea dreptul să participe la Ședința Consiliului Suprem al Procurorilor la care a fost suspendat procurorul general Alexandr Stoianoglo. Despre aceasta adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Popov a explicat că procuratura condusă de Stoianoglo investiga dosarul furtului miliardului, în care figura și soacra lui Litvinenco.

"Litvinenco este direct interesat în soluționarea dosarului furtului miliardului. Dânsul fiind în relații de rudenie cu Maria Iovu, contabil-șef la Victoriabank, și care este figurantă pe dosarul fraudei bancare, episodul ce ține de Victoriabank, sustragerea a peste 2,3 mlrd lei, care acum recent a fost scoasă de sub urmărire penală de un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, dar luând considerare că urmărirea penală nu este finalizată și dosarul e pe masa procurorului, decizia datată putea fi revizuită până la sfârșitul anchetei", a explicat Popov.

NTV Mmoldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).