Marcați
Igor Dodon: PAS va camufla prin mimarea luptei cu corupția procesul de anihilare a oponenților politici prin dosare la comandă
6.10.2021, 10:59
Guvernarea PAS l-a înlăturat pe Alexandr Stoianoglo din funcția de Procuror General cu scopul de a mai pune o verișoară în funcție care să intenteze dosare penale pe numele opoziției. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, la un post local de televiziune.

Liderul socialiștilor susține că guvernanții vor camufla aceste fărădelegi prin așa-zisă lupta cu corupția, iar în realitate PAS va anihila oponenții politici prin dosare la comandă.

”Toată chestia aceasta se va termina ca și pe timpul lui Plahotniuc. Ei (partenerii din Occident) iartă PAS acum tot. Uitați-vă ce se face cu Legea Procuraturii. Nu e vorba în Stoianoglo. E vorba că această lege a Procuraturii a fost elaborată de neamul lui Litvinenco, ONG-istul Gribincea. Aceste modificări au fost făcute cu zeci de milioane de euro de la europeni, spălați, dați pentru ca să facă modificări în Legea Procuraturii și Constituție, în 2016. Și eu am votat, eram deputat, ca să creăm un sistem cel mai bun și perfect din lume, cum spuneau ei, au dat bani europenii. ONG-iștii au scris aceste legi. Acum ei dau peste cap absolut tot. Nu se uită la Constituție, la nimic, pentru că lor le este convenabil să-l scoată pe Stoianoglo, de ce? Scopul este simplu. Lor le trebuie acolo încă un verișor sau verișoară, cum îi pun peste tot, care să deschidă dosare penale pe opoziție, pe noi. Nu va fi lupta cu corupția”, a spus Dodon.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).