Marcați
Noi trecem printr-o etapă prin care se impune controlul extern total asupra Republicii Moldova, lucrul acesta este foarte periculos, avertizează Igor Dodon
6.10.2021, 09:58
Forțele din Occident vor institui un control total asupra Republicii Moldova, care riscă să ducă la lichidarea statalității și a statului. Avertizarea a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Liderul socialiștilor afirmă că dirijarea din exterior a republicii noastre se va efectua prin supravegherea totală a sistemului financiar-bancar, instituțiilor de forță și asupra Procuraturii.

”În Republica Moldova se încearcă să se stabilească un control extern asupra instituțiilor de stat. Așa control extern există în mai multe țări, România, Ucraina. Un control din partea Occidentului în ce constă? În primul rând se ia controlul asupra sistemului financiar-bancar. În Moldova acest lucru s-a întâmplat. Plahotniuc a cedat acest lucru. BNM nu mai este a Moldovei, BNM este a FMI-ului și îndeplinește toate indicațiile din afară. Ei nu au grijă de creșterea economică, ei blochează conturile, nu deschid conturile întreprinderilor, fac multe probleme și cândva vă voi povesti cu ce m-am ciocnit în ultimele luni. A doua etapă este controlul asupra instituțiilor de forță. Aici e mai dificil. Plahotniuc s-a opus. Cred că acesta este unul din argumentele de ce americanii și europenii l-au dat într-o parte. Acum ei pas cu pas încearcă să ia Procuratura”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a menționat că știa despre implicarea diplomaților occidentali în activitatea Procuraturii, încă de când PSRM era la guvernare cu Blocul ACUM. Potrivit lui Dodon, acest lucru se făcea pe la spate pentru că occidentalii înțelegeau că atât cât la guvernare este PSRM nu se va permite impunerea unui control asupra instituțiilor statului.

”Scopul a fost să preia controlul asupra instituțiilor de forță și asupra Procuraturii, pentru că mai departe nu-ți trebuie să investești în partide, s-o crească pe Maia, pe Filat sau nu știu cine. A luat Procuratura, a luat justiția, a văzut că unul sare prea sus și vorbește despre interese naționale, vorbește împotriva gay-ilor, vedeți ce se face în România, și l-a pus la pușcărie. Noi trecem printr-o etapă prin care se pune controlul extern total asupra Republicii Moldova. Lucrul acesta este foarte periculos”, a menționat liderul socialiștilor.

Igor Dodon a mai adăugat că acum se creează un sistem care va încerca să distrugă statalitatea și statul Republica Moldova.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).