Marcați
Avalanșa de scumpiri în Moldova nu se oprește. Tona de cărbune s-a scumpit cu 25%
1.10.2021, 13:36
Toamna aceasta aduce o avalanșă de scumpiri pentru moldoveni. După creșterea prețului la pâine și alte produse alimentare, a prețului la combustibil dar și după anunțatele creșteri de tarife pentru consumul de gaz, moldovenii mai primesc o lovitură. În pag de iarnă prețul la cărbune a crescut cu 25 la sută.

În acest an, tona de cărbune s-a scumpit de la 3500 de lei la 4000 de lei. Cei mai afectați de această scumpire vor fi oamenii de la sate care fac focul în sobe.

Paralel s-au scumpit și brichetele. Dacă anul trecut o tonă putea fi procurată la prețul de 3800 de lei, în acest an acesta a ajuns să coste 4000 de lei.

În același timp, un metru ster de lemne poate fi procurat cu 600-900 de lei, în funcție de gradul de duritate al lemnului.

Amintim, reprezentanții ”Moldovagaz” au anunțat că vor solicita creșterea cu 35% a tarifului la gazul natural pentru consumatorii finali. Dacă ANRE va accepta cererea, atunci un metru cub de gaze va costa pentru casnici în jur de 6 lei, față de 4,3 lei cât este în prezent.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).