Marcați
Expertul Ion Guzun a criticat numirea lui Iurie Podarilor la IGP: Rușine!
20.09.2021, 11:01
Ion Guzun, expert la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, consideră că numirea lui Iurie Podarilov în fruntea Inspectoratului General al Poliției este o „rușine”, în condițiile în care acesta a cercetat penal pentru corupție. Despre aceasta Guzun a scris pe rețele de socializare.

"Numirea unei persoane prinse în flagrant pentru luare de mită dar achitat pentru chestiuni de procedură este o rușine dublă - atât pentru că cei care au efectuat și exercitat urmărirea penală au făcut greșeli (nu știu dacă intenționate) de neiertat, cât și pe conducerea MAI care l-a numit în funcție.

Achitarea pentru chestiunile de procedură nu exclude fapta comisă. Bine, pentru noi, nu pentru justiție. Justiția e... o știți voi bine și la vorbă și la fapte", a scris Guzun.

Precizăm că Iurie Podarilov a fost numit în funcția de șef al IGP la propunerea Anei Revenco, ministrul Afacerilor Interne. În 2017, Podarilov a fost condamnat la 4 ani de închisoare după ce a fost prins cu mită în valoare de 10 mii de euro. El a fost achitat în 2019, după schimbarea guvernării.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).