Marcați
Situația cu gazul rămâne incertă. PAS a refuzat să îl audieze pe Spînu, pentru a afla ce se va întâmpla din 1 octombrie
16.09.2021, 12:50
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus audierea vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în Parlament pentru a afla situația privind negocierea prețului la gaz cu Federația Rusă. Majoritatea PAS a refuzat însă, să înregistreze inițiativa. Deputatul Blocului Oleg Reidman a precizat că pregătirea contractului pentru livrarea gazelor naturale este o procedură complicată, care nu poate fi încheiată în data de 1 octombrie. În aceste condiții, întreprinderile comunale din Republica Moldova se află într-o situație incertă.

"Faptul că premierul și președintele țării s-au autoexclus din aceste negocieri, este o acțiune iresponsabilă. Pe ei nu îi interesează situația în care se va pomeni Republica Moldova în plină iarnă", a declarat Reidman.

Anterior, președintele țării, Maia Sandu, a declarat că nu este de competența guvernării să poarte aceste discuții cu Rusia. Contractul cu Gazprom expiră în data de 1 octombrie 2021.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).