Marcați
Guvernul Gavrilița nu va mai aloca 100 de mii de lei familiilor medicilor care au decedat din cauza COVID, dacă acestea nu au fost imunizați
10.09.2021, 14:01
Guvernul Gavrilița anulează indemnizația de 16 mii de lei pentru personalul medical infectat cu COVID-19 la locul de muncă, dacă acesta nu va fi vaccinat. De asemenea, Guvernul PAS retrage și alocația unică de 100 de mii de lei acordată familiei din care fac parte lucrătorii medicali decedați din cauza infectării cu coronavirus, dacă aceștia nu au fost imunizat.

Un proiect de hotărâre în acest sens este prezentat de Ministerul Sănătății, condus de Ala Nemerenco. Autorii susțin că, odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului.

Amintim și angajații din Educație au fost impuși de autorități să se vaccineze, ori să prezinte o dată la două săptămâni un test COVID, efectuat din propriile surse.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).