Marcați
Majoritatea parlamentară nu susține propunerea de a acorda un ajutor financiar unic de o mie de lei pentru 136 de mii de elevi din țară
9.09.2021, 13:06
Deputații PAS s-au opus examinării proiectului prezentat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de a acorda un ajutor financiar unic de o mie de lei către începutul noului an școlar pentru 136 de mii de elevi din țară. Majoritatea parlamentară s-a arătat extrem de deranjată că autorii insistă pe includerea acestei inițiative pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Deputații PAS, Dan Perciun și Liliana Nicolaescu-Onofrei, au declarat că acest proiect nu are avizul Guvernului, ”este o practică neconstructivă” și ”o pierdere de timp”.
Socialistul Vladimir Odnostalco le-a atras atenția guvernanților că votul pentru acest proiect este necesar acum, deoarece în țară asistăm la o avalanșă de creștere a prețurilor, situație ce se reflectă negativ asupra veniturilor tuturor familiilor.

Potrivit proiectului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, ajutorul de o mie de lei este destinat pentru pregătirea elevilor de școală. Pentru anul școlar 2021-2022 cererile vor putea fi depuse odată cu elaborarea și implementarea actelor necesare și până la data de 30 decembrie a anului 2021.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).