Marcați
Majoritatea parlamentară se opune elucidării informațiilor cu privire la indicațiile date de Maia Sandu Procuraturii de a intenta dosare la comandă
9.09.2021, 13:01
Deputații din majoritatea parlamentară PAS au respins, astăzi, propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a-l audia pe Procurorul General pe marginea informațiilor cu privire la comanda dată de șeful statului, Maia Sandu, de a intenta dosare penale pe numele liderilor din opoziție.

”Solicităm audierea Procurorului General cu privire la presiunile exercitate de președintele Maia Sandu în cadrul ședințelor CSS privind lipsa dosarelor penale pe numele deputaților din opoziție, intimidarea și defăimarea permanentă în spațiul public de către unii deputați din majoritatea PAS a activității organelor Procuraturii, adoptarea concluziilor pripite și aprecierilor premature prin hotărârea Parlamentului nr.94. Concomitent, anunțăm intenția fracțiunii BCS de a se adresa la Curtea Constituțională”, a declarat deputatul Elena Bodnarenco.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat, la o conferință de presă susținută în data de 19 august, că Maia Sandu a cerut Procuraturii pornirea dosarelor penale pe numele mai multor deputați care, la moment, fac parte din opoziție, dar și tragerea la răspundere penală a acestora. Pe lista înaintată de șeful statului se regăsesc fostul președinte Igor Dodon, precum și Zinaida Greceanîi, dar și Vladimir Voronin.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).