Marcați
Socialiștii le-au amintit guvernanților că au promis pensionarilor că după 1 octombrie nu vor fi pensii mai mici de 2000 de lei
8.09.2021, 15:11
Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cer Guvernului Gavrilița să-și onoreze angajamentele electorale și să majoreze toate pensiile până la 2000 de lei, inclusiv pentru persoanele care nu au stagiul complet de cotizare.

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că fracțiunea din care face parte va susține acest proiect de lege prin comasarea cu inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a crește pensia minimă până la 2000 de lei pentru toți beneficiarii, indiferent de anii cotizați la stat.

”Le amintim domnilor de la guvernare că în campania electorală au promis pensia minimă de 2000 de lei. Dacă ați uitat, priviți imaginile video din arhivă”, a spus Odnostalco.

Amintim, Guvernul Gavrilița a declarat că va majora pensia până la 2000 de lei doar pentru 183 de mii de pensionari care au stagiul complet de cotizare. Pentru restul pensionarilor creșterea va fi efectuată în funcție de stagiu, de exemplu dacă acesta este de 90%, atunci pensia minimă pentru ei va fi de 1800 de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).