Marcați
Marcel Spataru, ministru al muncii, consideră că reducerea vârstei de pensionare este lipsită de logică
8.09.2021, 08:01
Evoluțiile demografice și economice demonstrează că reducerea vârstei de pensionare este lipsită de logică. O spune ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, transmite IPN.

Potrivit oficialului, Executivul nu a luat, deocamdată, o decizie în privința anulării legii ce vizează reducerea vârstei de pensionare.

„Vor veni zeci de mii de noi pensionari în același an. În plus, au fost făcute calcule de CNAS – 1,5 miliarde de lei pe an ar costa acest proiect. Haideți să facem un exercițiu de imaginație, dacă avem 1,5 miliarde de lei, cum este mai bine să alocăm acești bani? Să-i acordăm noilor pensionari, care sunt relativ tineri față de ceilalți pensionari din sistem și care în marea lor majoritate sunt încă apți de muncă și mulți dintre ei continuă să muncească și după vârsta de pensionare sau să acordăm acești bani pensionarilor care există deja în sistem?”, s-a întrebat Marcel Spatari în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Amintim că recent premierul Natalia Gavriliță a lăsat să se înțeleagă că vârsta de pensionare ar putea crește.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).