Marcați
În Moldova pensionarea se va face în funcție de câți ani ai cotizat. Iată ce propune Guvernul PAS
6.09.2021, 20:11
Guvernul va revizui vârsta la care se va ieși la pensie în Republica Moldova. Premierul Natalia Gavrilița a declarat că Executivul ar putea veni cu un nou concept de pensionare în țara noastră.

Șeful Guvernului a precizat că ieșirea la pensie și mărimea pensiei se vor baza pe stagiul de cotizare, adică persoana se va putea pensiona în funcție de cât a cotizat.

”Suntem în proces de analizare a mai multor opțiuni în ceea ce privește vârsta de pensionare sau pensionarea la un anumit stagiu de cotizare”, a declarat Gavrilița.

În decembrie 2020, Parlamentul a votat inițiativa legislativă propusă de PSRM care prevede micșorarea vârstei de pensionare pentru femei până la 57 de ani și la 62 de ani pentru bărbați. Femeile care au născut și au educat cinci și mai mulți copii, vor ieși la pensie la 54 ani. Legea urmează să intre în vigoare din 01 ianuarie 2022. În anul 2016, Guvernul a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).