Marcați
Președintele schimbă macazul
6.09.2021, 12:47
Schimbare de atitudine la 180 de grade. De asta dă dovadă președintele Maia Sandu, la distanță de doar un an. În 2020, ea cerea ca dascălii să fie testați gratuit la prezența coronavirusului, iar astăzi a luat partea Guvernului Gavrilița și insistă ca angajații școlilor să achite din cont propriu testele, o dată la două săptămâni.

Anul trecut, de Ziua Profesorului, Maia Sandu îi cerea Guvernului Chicu testarea gratuită și cu regularitate a pedagogilor. Ajunsă în fotoliu de președinte al țării, Maia Sandu susține astăzi decizia Guvernului Gavrilița și insistă pe testarea obligatorie a profesorilor din cont propriu, dacă aceștia refuză vaccinarea.

La fel ca premierul, președintele Maia Sandu consideră că angajații din educație se fac responsabili de numărul mare de îmbolnăviri, iar medicii nu fac față valului de pacienți.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: „E firesc ca aceste teste, cei care nu vor să se vaccineze, să le plătească cei care nu vor să se vaccineze, nu să le plătească cei care se vaccinează. Trebuie să știm că sunt sume foarte mari, care se cheltuie pe tratarea oamenilor bolnavi de COVID. Cu cât mai mari sunt aceste sume, cu atât mai puțin rămâne pentru celelalte categorii de bolnavi”.

Iată ce spunea însă actualul președinte al țării anul trecut, când avea nevoie de voturi pentru a ajunge în fotoliu.

”Având în vedere cât de expuse riscului sunt cadrele didactice, Guvernul trebuie să asigure testarea lor gratuită în mod prioritar și regulat. Cerem Guvernului să ne protejeze profesorii”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Oamenii consideră că Maia Sandu ar trebui să fie de partea profesorilor.

În cadrul unei emisiuni TV, premierul Gavrilița a lovit dur în cadrele didactice. Ea a spus că profesorii trebuie să se vaccineze, iar dacă nu vor - să-și caute alte ocupație. Ulterior și-a prezentat scuzele pentru această declarație.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).