Marcați
Nemerenco, la o discuție cu Sindicatele din Educație: Decizia de a obliga pedagogii nevaccinați să-și facă teste din sursele proprii este una corectă și nu va fi abrogată
6.09.2021, 10:54
Guvernul Gavrilița nu va face niciun pas înapoi. Personalul din Educație va trebui să se testeze din banii personali sau să prezinte certificatul de vaccinare COVID-19. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat la o întâlnire neoficială cu Sindicatele din Educație că altă decizie decât cea adoptată la 23 august nu putea fi luată, motivul fiind statistica alarmantă de cazuri noi și prognoza nefavorabilă pentru lunile septembrie-octombrie.

”Gestionarea pandemiei nu poate fi realizată pe model de excepții, avem o asigurare cu vaccin gratuit pentru toți doritorii, iar cei care nu acceptă vaccinarea, le va fi respectat acest drept, dar pentru a proteja copiii și pe sine însăși, va trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test de la o instituție autorizată”, a menționat ministrul.

Nemerenco a reiterat că statul nu își poate permite să acopere financiar testele COVID pentru angajații din Educație, din motiv că a oferit gratuit vaccinul.

”De asemenea, nu este echitabil în raport cu contribuabilii care s-au vaccinat sau cu alte categorii profesionale, ca de exemplu medicii care zilnic se supuneau și se mai supun riscului de a se infecta la locul de muncă. Statul le-a oferit opțiunea de a se vaccina printre primii, dar nu le poate asigura și testarea”, a spus ministrul.

Sindicatele din Educație au reiterat solicitarea pe care au formulat-o în Declarația Biroului Executiv din 24 august, adresată premierului Natalia Gavrilița, de a modifica sau abroga decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică din 23 august prin care personalul din Educație este constrâns să plătească din banii proprii testele.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).