Marcați
Igor Dodon susține selecționata de șah a Republicii Moldova, care s-a calificat în liga superioară a Olimpiadei Mondiale de Șah
6.09.2021, 10:01
Președintele PSRM, Igor Dodon, a felicitat selecționata de șah a Republicii Moldova pentru calificarea în liga superioară a Olimpiadei Mondiale de Șah. Igor Dodon a urat șahiștilor moldoveni mult succes în continuare.

Echipa Moldovei a evoluat într-o grupă puternică, întâmpinând greutăți în primele două runde, dar apoi, mobilizându-se, a reușit să obțină șapte victorii consecutive, acumulând 14 puncte, la egalitate cu echipa Letoniei cu care a împărțit primele două locuri în grupă. Pe locul 3 s-a situat echipa Italiei, care a acumulat 13 puncte. Aceste trei echipe au obținut dreptul de a evolua săptămâna viitoare în liga superioară a Olimpiadei printre cele mai puternice 40 de echipe din lume.

Pentru selecționata Republicii Moldova au evoluat cu succes marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, precum și maeștrii Andrei Macovei, Ivan Schițco, Egor Lașkin, Dragoș Cereș, Paula-Alexandra Gîtu, dar și tinerele șahiste Valentina Verbin, Alina Mihailova, Ana Petricenco și Diana Tuktamîsova.

Cele mai bune rezultate le-au demonstrat Marele Maestru Internațional Viorel Bologan, care a reușit să acumuleze 6 puncte în 7 partide, Valentina Verbin – 6,5 puncte din 8, Egor Lașkin 4,5 din 6, Viorel Iordăchescu 3,5 din 5, Alina Mihailova 5 din 7, Ivan Schițco și Ana Petricenco – câte 2 din 3 partide.

La competiția, care se desfășoară online, participă 153 de țări.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).