Marcați
Trei decenii de independență
27.08.2021, 13:56
Un grup de deputați, consilieri municipali și activiști ai Partidului Socialiștilor a depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la obținerea independenței țării. Ei au declarat că Republica Moldova a cunoscut în această perioadă o dezvoltare intensă, iar viitorul țării depinde acum de viziunea forțelor politice.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a menționat că 27 august este ziua în care poate fi făcut un bilanț al celor trei decenii de independență și de trasat obiective pentru viitorul poporului într-un stat suveran.

Corneliu Furculiță, deputat BCS: „30 de ani în urmă, în acele condiții, a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova. Practic, din acel moment, Republica Moldova s-a constituit ca stat independent. A fost recunoscut pe arena mondială de către toate țările. A devenit membru al majorității organizațiilor internaționale cu drepturi depline. Deci este un început de istorie a independenței Republicii Moldova. În acești 30 de ani a fost o dezvoltare destul de tumultuoasă. Considerăm că Republica Moldova are un viitor foarte mare și toate acele năzuințe, care au fost puse în acea zi, cu 30 de ani în urmă, vor fi îndeplinite, într-un viitor apropiat, grație eforturilor tuturor forțelor politice”.

Și primarul general al Capitalei, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții administrației publice locale, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Acum, vreau ca această țară să se dezvolte, iar acest lucru depinde de fiecare dintre noi. Este important să conștientizăm că nu doar cerem, dar și contribuim fiecare pentru dezvoltarea țării. Avem o țară extraordinar de frumoasă și oameni foarte, foarte cumsecade. Important să ne mobilizăm cu toții, ca ceea ce numim noi prosperitate, standarde de viață înaltă, dragostea de țară, până la urmă, să fie în inima fiecăruia, în sufletul fiecăruia și să facem tot posibilul ca Republica Moldova să progreseze”.

La monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt au depus flori și reprezentanți ai altor partide și foști demnitari.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).