Marcați
Testare gratuită în România
26.08.2021, 14:12
Cadrele didactice din România, care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, fac testele pentru depistarea infecției gratuit. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Educației, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că procedura va avea loc la direcțiile de sănătate publică. Tot din contul statului sunt testați angajații din spitale, care nu au fost imunizați.

Anul de învățământ va începe în România în 13 septembrie. Autoritățile din statul vecin au stabilit că angajații din sistem, care nu și-au administrat vaccin, vor fi testați o dată la trei zile. Costurile pentru această procedură și le asumă statul. Vor fi acceptate și testele de la clinicile private, însă cheltuielile vor fi suportate de către pedagogi, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației al României: „Pentru acei colegi profesori, care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și acei colegi profesori, care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat, va fi posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, adică trei zile, testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea de testare și în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta timp cât există posibilitatea de testare prin Direcțiile de Sănătate Publică”.

De un tratament similar vor benifica și medicii români, care nu s-au vaccinat. Ministrul Sănătății de la București, Ioana Mihăilă, a anunțat că se lucrează acum asupra unei decizii în acest sens, care prevede că procedura va fi achitată din fondurile de stat.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății al României: „Testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportate din fondul de sporuri al personalului medical, care nu este vaccinat”.

Această propunere va fi inclusă într-un proiect de lege nu înainte de a fi avizată de ministerele Muncii și Justiției.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).