Marcați
Studenții nevaccinați sunt obligați să se testeze din propriile economii, cei care vor refuza riscă să nu fie admiși la ore sau în cămine
26.08.2021, 14:01
Studenții din Moldova care nu sunt vaccinați vor fi obligați să-și facă sistematic din cont propriu teste COVID. Universitățile din țară au anunțat tinerii despre necesitatea vaccinării și prezentării la începutul anului de studii a certificatului de imunizare sau al rezultatului negativ al testului PCR.

Potrivit acestora, în cazul nevaccinării, studenții vor fi obligați să se testeze periodic și să prezinte rezultatele la decanat, sau în cămin în cazul celor care vor solicita cazare.
Administrațiile universităților susțin că acest cerințe sunt necesare pentru asigurarea securității epidemiologice și pentru organizarea procesului de învățământ cu prezența fizică.

Amintim, autoritățile au obligat și toți angajații din Educație nevaccinați să-și facă din banii proprii teste o dată la două săptămâni. Decizia a stârnit reacții negative în rândul pedagogilor, care au amenințat cu plecări masive din sistem dacă Guvernul nu-și revizuiește hotărârea.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).