Marcați
Igor Dodon, despre proiectele controversate, votate de PAS: Eu aștept cu interes reacția finanțatorilor externi la acest dezmăț politic
25.08.2021, 11:24
Încercarea noii guvernări de a-și subordona politic instituții fundamentale ale statului, cum ar fi Procuratura Generală (PG), Agenția Națională de Integritate (ANI) sau Centru Național Anticorupție (CNA) este abuzivă și are un caracter dictatorial. Opinia a fost expusă de către ex-președintele țării, liderul PSRM, Igor Dodon, într-un interviu pentru UNIMEDIA. Dodon mai spune că partenerii externi ai Republicii Moldova ar trebui să acționeze și ei, pentru a opri aceste abuzuri din partea PAS.

"Nu uitați că partenerii externi au cheltuit sute de milioane de euro pentru reformarea PG, CNA, ANI, iar acum vine un partid și aruncă la gunoi banii cetățenilor din mai multe state europene sau SUA și readuce practica politizării instituțiilor de drept la un nivel care depășește până și cele mai odioase acțiuni ale regimului Plahotniuc. Eu aștept cu interes reacția finanțatorilor externi la acest dezmăț politic, ei sunt primii care ar trebui să intervină și să protejeze banii contribuabililor din țara lor, cu care au încercat să contribuie la depolitizarea instituțiilor de drept, dar azi un partid încearcă să le politizez la loc. Care e diferența dintre Plahotniuc și Maia Sandu, dacă ambii impun procurorul general să fabrice dosare împotriva liderilor incomozi politic?", a declarat Dodon.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).