Marcați
Gavrilița insistă pe faptul că angajații din educație trebuie să-și facă teste COVID din banii proprii
25.08.2021, 11:14
Guvernul nu renunță, profesorii vor fi obligați să-și facă teste COVID din banii proprii. Premierul Natalia Gavrilița a declarat, miercuri, că această practică este în toată lumea, iar de vreme ce avem vaccinuri gratis, statul nu trebuie să cheltuie bani pentru testele respective.

”Această practică de testare din cont propriu pentru cei care nu doresc să se vaccineze este practicată și în majoritatea țărilor care acum se confruntă cu un nou val”, a declarat Gavrilița.

Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, semnată de premierul Natalia Gavrilița, și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va efectua din cont propriu și va prezenta, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19.

Federația Sindicală a Educației și Științei a cerut autorităților să-și revizuiască decizia, care este una contrară normelor internaționale și naționale și care atentează la drepturile și libertățile fundamentare ale omului. Sindicaliștii au atras atenția că obligarea angajaților din educație să-și facă teste COVID din propriile economii pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional, începând cu 1 septembrie.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).