Marcați
Depuneri de flori în memoria eroilor
24.08.2021, 16:02
Eroii eliberării au fost comemorați astăzi prin depuneri de flori la Memorialul ”Eternitate” din Capitală. Evenimentul a fost organizat în contextul aniversării a 77 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău. La el au participat reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a menționat că operațiunea Iași-Chișinău rămâne una dintre cele mai importante victorii în istoria țării noastre, care nu poate fi dată uitării.

Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului: „Sute de mii de persoane au avut de pătimit din cauza acestui regim sângeros. A fost, la sigur, cea mai mare crimă în istoria omenirii, și anume datorită efortului comun, solidar al poporului sovietic, nazismul, fascismul a fost biruit și s-a pornit deja nemijlocit construirea Republicii Moldova, industrializarea țării noastre, construcția școlilor, spitalelor și Republica Moldova a devenit un stat civilizat. În componența Uniunii Sovietice am atins cele mai înalte rate de dezvoltare, iar această dată, la sigur, rămâne una din cele mai importante în istoria Moldovei”.

La rândul său, secretarul executiv al ”Gărzii Tinere”, Victor Poleacov, a declarat că astfel de evenimente ajută noua generație să înțeleagă mai bine semnificația eliberării Moldovei de naziști.

Victor Poleacov, secretarul executiv al ”Gărzii Tinere”: „În primul rând, totul se face pentru ca tinerii să țină minte pentru totdeauna datele sacre pentru poporul nostru, pentru ca să onoreze memoria tuturor veteranilor și tuturor celor căzuți în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deoarece toți înțelegem foarte bine, dar, din păcate, istoria este distorsionată”.

Tinerii spun că cinstirea memoriei despre faptele înaintașilor ne ajută să evităm grozăviile din trecut.

În timpul operațiunii Iași-Chișinău și-au pierdut viața peste 13 mii de soldați ai Armatei Sovietice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).