Marcați
Moldoveni evacuați din Afganistan
23.08.2021, 14:44
Doi dintre cei șase piloți moldoveni, contractați de ONU pentru diferite misiuni în Afganistan, au fost evacuați în siguranță din Kabul. Operațiunea a avut loc duminică, 22 august. Ei au ajuns la Islamabad, Pakistan. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a precizat că, în pofida condițiilor dificile din teren, cetățenii moldoveni au reușit să ajungă în siguranță până la aeroport, de unde au fost preluați de un avion militar român.

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: „Cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad, cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei României din Pakistan”.

Cât despre ceilalți patru piloți, care au rămas blocați în Kabul, Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că va reveni cu informații despre repatrierea lor. Încă nu se cunoaște care este numărul exact al moldovenilor aflați în Afganistan. Amintim că, din 15 august, talibanii au preluat controlul Afganistanului, inclusiv al capitalei Kabul, după ce Statele Unite și NATO s-au retras din această țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).