Marcați
Mai multe evenimente amânate în Capitală
23.08.2021, 14:06
”Forumul Investițional”, care urma să se desfășoare, în Chișinău, în luna octombrie, ar putea fi amânat pentru primăvară. Decizia finală va fi aprobată de Primărie în funcție de evoluția situației epidemiologice. Autoritățile municipale au anunțat că au renunțat deja la tradiționalele concerte și târguri de hramul orașului.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus crește alarmant.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Dacă va fi menținută această situație, și medicii spun că statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare, forumul investițional pe care l-am planificat pentru luna octombrie a acestui an, cel mai probabil, îl vom amâna pentru primăvara anului viitor. Urmau să participe peste 600 de persoane la acest eveniment. Avem foarte multe confirmări de peste hotare, dar și din țară, iar în asemenea condiții, probabil, astfel de activități ar putea să fie periclitate de pandemie. La ziua orașului o să fie organizate simbolic, mai mici, mai dispersate. Vă rugăm foarte mult să fiți precauți în continuare”.

Centrul COVID-19 este singura instituție medicală din Capitală, în care sunt internați acum pacienții infectați cu acest virus, unde a fost suplimentat numărul paturilor, a mai anunțat primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Centrul COVID rămâne, la moment, unica instituție medicală municipală unde se internează pacienții COVID. Aici sunt activate 200 de paturi din cele 340. Am suplinit toată capacitatea de paturi de terapie intensivă la Moldexpo - 24 la număr, dintre care 21 erau ocupate cu pacienți care fac forme grave sau chiar sunt în situație critică. Majoritatea absolută a pacienților internați la terapie intensivă, așa cum spuneam și așa cum au fost făcute datele publice, sunt pacienții care nu au fost vaccinați”.

La rândul său, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Capitalei, Boris Gîlca, a precizat că toate punctele de vaccinare din municipiu vor activa cu program extins, inclusiv în perioada minivacanței de cinci zile pentru bugetari.

Boris Gîlca, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate: „Statisticile sunt îngrijorătoare și specialiștii ne spun că vor crește cazurile de noi infectări, în perioada imediat următoare. Este adevărat că depunem eforturi pentru a asigura, la necesitate, toată asistența medicală, cu rezervarea spațiilor medicale, cu activarea graduală a altor secții și spitale pentru pacienții cu forme grave și critice. Noi observăm o relaxare a populației. Probabil, o neînțelegere cât de complicată rămâne a fi situația epidemiologică și incertă”.

De la începutul pandemiei, autoritățile Capitalei au raportat peste 108 mii de cazuri de contaminare, în timp ce numărul celor vindecați a depășit 106 mii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).