Marcați
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor atenționează: Punerea în funcțiune a celei de-a 4 turbine de la Novodnestrovsk ne va afecta grav
23.08.2021, 13:41
Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor trage alarma. Acțiunile autorităților ucrainene provoacă înnămolirea Nistrului, principala sursă de apă potabilă a Republicii Moldova. Reacția vine după ce Centrala Hidroelectrică de Acumulare a Complexului Hidroenergetic Novodnestrovsk a pus în funcțiune industrială, pe 16 august, cea de-a patra turbină din cele șapte planificate. Deputatul Elena Bodnarenco a explicat în cadrul unei conferințe de presă, că doar în urma conectării a două generatoare la Centrala de acumulare, volumul anual al Nistrului a scăzut de la 10 kilometri cubi la 7 kilometri cubi, pierdere ce se apropie de cantitatea de apă ce curge pe Prut timp de un an.

"Construcția noilor hidrocentrale va duce la degradarea ecosistemului. Principalele impacturi sunt: scăderea capacității de autoepurare a r.Nistru, modificările hidtro-morfologice, creșterea intensivă a vegetației acvatice și o pierdere a biodiversității valoroase", a declarat Bodnarenco.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).