Marcați
Trotuare noi pe străzile Capitalei
20.08.2021, 15:47
Strada Teilor din sectorul Botanica al Capitalei va fi renovată capital până în luna noiembrie. Lucrările de reparație se desfășoară între bulevardul Dacia și strada Independenței, pe lungimea de un kilometru. Proiectul a început în luna august și costă aproximativ patru milioane de lei.

Prima etapă a lucrărilor de reparație capitală a trotuarului de pe strada Teilor a început cu demontarea asfaltului. Acum, muncitorii amenajează locurile de parcare și se pregătesc de pavaj.

Iuri Vitneanski, vicepretor al sectorului Botanica: „Aici, vor fi reabilitate integral aleile pietonale, trotuarele, vor fi amenajate aproximativ 50 de locuri de parcare. De asemenea, va fi schimbat stratul de uzură al carosabilului. Trotuarul va fi pavat în același stil în care sunt amenajate alte străzi, precum strada Bănulescu-Bodoni. O să fie două culori - alb și negru. Între trotuar și parcare avem o zonă verde, care, de asemenea, va fi amenajată și vor fi sădiți arbuști și lăstari, și gazon”.

Oamenii care locuiesc în apropiere spun că strada nu a fost reabilitată de câteva decenii. Ei abia așteaptă ca, după renovare, trotuarele să devină zone sigure pentru copii și mamele care își duc micuții în cărucior.

Autoritățile Capitalei planifică să modernizeze în acest an și trotuarele de pe bulevardul Decebal din sectorul Botanica. Lucrările se vor desfășura între bulevardele Dacia și Iuri Gagarin, pe lungimea de 2,5 kilometri. În acest an, Primăria Capitalei a alocat pentru reparația trotuarelor aproximativ 74 de milioane de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).