Marcați
Un nou maraton al vaccinării
20.08.2021, 15:13
”Hai la școală în siguranță!”. Este sloganul unui nou maraton al imunizării împotriva coronavirusului pentru angajații din sistemul educației. Acesta se desfășoară pe adresa Petru Rareș 18, la Centrul municipal din Capitală, în zilele de 20 și 21 august. Primăria își propune să asigure în acest mod o rată a vaccinării de 70 la sută în rândul cadrelor didactice, încât noul an de studii să se desfășoare cu prezența elevilor în sălile de clase.

Printre cei care au decis să se imunizeze împotriva coronavirusului este Valentina Brodescu, învățătoare cu un stagiu de 20 de ani.

Valentina Brodescu, învățătoare: „Tot eram împotrivă, dar, deoarece trebuie să ieșim să facem studiile în prezența fizică, am hotărât să mă vaccinez, ca să nu ajungem la situația să fac orele online, care nu sunt atât de efective, cum ar fi orele cu prezența fizică. M-am imunizat cu ”Pfizer”. Așa am decis eu din start, că, dacă va veni timpul să mă vaccinez, anume cu această vaccină”.

Pedagogii speră că, odată cu imunizarea populației, țara va reveni la situația de până la pandemie.

Pe lângă profesori, la centrul de imunizare au apelat și alte categorii de cetățeni. În special, cei care vor să plece peste hotare, fie la muncă, fie în vizită.

Asistenta medicală de la Centrul municipal de Vaccinare, Nina Onica, ne-a declarat că pentru cei care doresc să se imunizeze pot alege dintre preparatele ”Pfizer”, ”Johnson&Johnson”, ”AstraZeneca” și ”Sinovac”.

Nina Onica, asistentă medicală: „Astăzi, vin din profesori mai mult la ”Pfizer”, dar două săptămâni în urmă, când a fost maratonul, toți au preferat ”Sputnik”. Vă zic, vin. Lumea se vaccinează. Eu, ca lucrător medical, am lucrat un an și două luni cu pacienții cu COVID. Am putut ține piept, dar la un an și două luni m-am infectat și a fost urât. De aceea, recomand tuturor cetățenilor să facă vaccinul”.

Capacitatea Centrului municipal de Vaccinare este de 1.200 de oameni pe zi. În cadrul primului maraton de vaccinare, care s-a desfășurat în Capitală în zilele de 30 și 31 iulie, au fost imunizate 850 de cadre didactice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).