Marcați
Cenușă, despre parada militară: Se creează impresia că PAS vrea să celebreze 30 ani de la independență și să organizeze PR politic
19.08.2021, 13:43
"Se creează impresia că PAS vrea să celebreze aniversarea de 30 de ani de la independență, iar împreună cu aceasta să organizeze un PR politic legat de ascensiunea sa la putere". Astfel politologul Dionis Cenușă a comentat decizia guvernării de a organiza o paradă militară în ziua de 27 august, când în Republica Moldova este sărbătorită independența.

"Actuala guvernare își permite să cheltuie câteva milioane de lei pentru paradă, când nu demult ex-premierul interimar Ciocoi anunța că fondurile de rezervă ale țării sunt practic goale. Nu cred că asemenea cheltuieli sunt justificate, mai ales că recent am trecut prin dezastre naturale, iar țara se află în ascensiune la capitolul infecțiilor noi (la asta voi reveni cu altă ocazie). Eu înțeleg că Premierul Gavriliță contează pe 50 milioane euro asistență de la UE și pe alte milioane de euro de la România. Totuși, acest lucru nu justifică cheltuielile pentru paradă, mai ales pe timp de pandemie (când se recomandă abținerea de la crearea unor aglomerații de oameni). Că se fac asemenea evenimente în Ucraina, Georgia sau în alte părți nu este un argument valabil. Moldova trebuie să reiasă din situația epidemiologică îngrijorătoare din țară, unde circa 15% sunt vaccinați integrali. Argumentul deficitului financiar și al riscurilor de contagiere trebuie să prevaleze", a scris Cenușă pe rețelele de socializare.

“Casa arde, baba se piaptănă”, a conchis politologul.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).