Marcați
Analist: Guvernarea actuală are impresia că are încă cel puțin patru ani înainte, ei acum se află ca la 1 septembrie un elev
18.08.2021, 11:29
Un program care nu înseamnă nimic, cu idei bizare și care mimează existența unui program. Așa a calificat programul de guvernare al Cabinetului de Miniștri Natalia Gavrilița, expertul economic Roman Chirca, invitat la NTV Moldova.

Analistul a luat în derâdere gradul de competență al celor care au scris acest document, în opinia cărora situația precară din agricultură este o consecință a încălzirii globale, dar nu a pierderii piețelor, situației demografice și altor factori.

”Un program care nu înseamnă absolut nimic, e o copie a programelor precedente care mimează existența unui program. De altfel, se conțin și unele lucruri bizare și ridicole, cum ar fi că agricultura a ajuns la nivelul de 11% datorită încălzirii globale, nu datorită pierderii piețelor, schimbărilor demografice, perioadei de tranziție, privatizărilor, etc. Asta m-a surprins. Dacă vor acționa în continuare așa cum scrie în acest program de guvernare vor fi penalizați și taxați în permanență”, a spus expertul.

Directorul Institutului Economiei de Piață a atras atenția și asupra faptului că noua guvernare nu se concentrează pe lucruri necesare și concrete pentru oameni și țară. În opinia analistului, comportamentul noului Guvern este asemănător unui elev la 1 septembrie.

”Guvernarea actuală are impresia că are încă cel puțin patru ani înainte. Ei acum se află ca la 1 septembrie un elev, care înțelege că are un an întreg academic în față. Consideră că anumite eșecuri le poate acoperi cu o anumită acoperire mediatică. Consideră că, chiar dacă au un credit foarte mare de încredere și îl vor eroda treptat asta ar însemna că oricum este suficient de mare și el ar putea să se extindă pe următorii patru ani. Erodarea a început la 11 iulie”, a spus Chirca.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).