Marcați
Guvernarea rudelor: O altă verişoară a Maiei Sandu a obținut o funcție publică la Parlament
17.08.2021, 17:20
O altă verișoară a Maiei Sandu, a fost numită în funcția de șef de cabinet al președintelui parlamentului, Igor Grosu. Este vorba despre Babin Tatiana, care nu se știe cum a ajuns în această funcție și de către cine a fost promovată.

Chiar dacă aceasta se numește Tatiana Babin, numele ei de familie indicat pe pagina de Facebook este Taburceanu, la fel ca și prima verișoară a Maiei Sandu care a fost angajată în funcție publică pe criteriu de rudenie.

Anterior, chiar dacă mai mulți reprezentanți PAS au declarat că vor organiza concursuri publice chiar și pentru funcțiile care nu necesită, din momentul de când Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale, dar și de când PAS a acumulat majoritatea în parlament, rudele apropiate ale celor din PAS au fost numite în funcții publice fără concursuri, iar informația nu a fost făcută publică.

Contactați de redacția Sinteza, niciun reprezentant al partidului, dar și nici Tatiana Babin nu a dat curs întrebărilor noastre, iar mesajele au fost ignorate de către toate părțile. Mai mult, nici reprezentanta mass-media a președintelui Republicii Moldova nu a venit cu un răspuns la solicitările noastre.

Menționăm că la data de 10 august 2021, Anastasia Taburceanu, una dintre verișoarele Maiei Sandu a fost numită în funcția de purtător de cuvânt al prim-ministrului Natalia Gavriliță. Numele Anastasiei Taburceanu apare și într-o investigație prezentată de socialistul Bogdan Țîrdea despre finanțarea din exterior a campaniei Maiei Sandu la prezidențiale exterior. Una din aceste scheme a fost pusă în practică prin intermediul Asociației ”Centrul de Analize și Promovare a Reformelor” (CAER), unde pe lângă Maia Sandu, Igor Grosu și Liliana Onofrei Nicolăescu a activat în calitate de expert și Anastasia Taburceanu.

La data de 12 august curent, concubina unui alt deputat PAS a fost angajată la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Aceasta a fost numită în cadrul cabinetului ministrului MAEIE, Nicu Popescu.

Între timp, o moldoveancă stabilită în Franța care a activat la Consiliul Europei și Alianța Franceză din Moldova, a decis să de-a curs apelului lansat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), pentru cetățenii aflați în diasporă și oamenii „cu experiență” din țară, ca să se implice în procesul de guvernare a Republicii Moldova.

Totuși, Svetlana a rămas profund dezamăgită odată ce după 12 zile( atât timp cât s-a aflat în Moldova) de adresări pe căi oficiale şi mai puţin convenționale, aceasta nu ar fi primit niciun răspuns de la noii reprezentanți ai puterii.

Amintim că, anterior, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a făcut cu mare fast un apel la moldovenii cu experiență din diverse domenii să se înscrie pe o platformă pentru a putea fi ulterior contactați și implicați în procesul de guvernare a țării. 

sinteza.org
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).