Marcați
Deputații PAS refuză să discute Codul Funciar care interzice vânzarea pământurilor către străini
12.08.2021, 17:05
Majoritatea parlamentară nu are ca prioritatea adoptarea unui nou Cod Funciar, care prevede expres interzicerea vânzării terenurilor agricole către cetățenii străini. Deputații PAS din Comisia juridică, numiri și imunități au respins propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

Vicepreședintele comisiei, deputatul BCS Vasile Bolea, a menționat că acest document, care este așteptat de cetățeni, a fost elaborat împreună cu un grup de experți locali și internaționali, pe parcursul a doi ani.

Inițiativa a fost respinsă unanim de toți cei șapte membri PAS, prezenți la ședință.

Anterior, deputatul socialist Radu Mudreac a atras atenția că în componența Guvernului Gavrilița sunt doi membri care au promovat ideea vânzării terenurilor agricole către străini. Parlamentarul a declarat că aceste persoane au insistat pe faptul că investițiile în agricultură pot fi majorate doar prin acordarea dreptului străinilor de a cumpăra pământurile moldovenești.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).