Marcați
Deputații PAS au respins propunerea BCS cu privire la alocarea a peste 51 de milioane de lei pentru agricultorii care au înregistrat pagube
12.08.2021, 12:19
Deputații din majoritatea parlamentară PAS au refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței Comisiei economie, buget și finanțe proiectul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la alocarea a 51,3 milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor suportate de agricultori din cauza intemperiilor din acest an.

Unul din autorii proiectului, deputatul BCS Petru Burduja, a declarat că agricultorii au nevoie acum de acest ajutor și a solicitat membrilor comisiei să includă în mod expres acest document pe ordinea de zi.

”Astăzi este important ca agricultorii să fie susținuți. Ei au avut de suferit din cauza ploilor, grindinei, inundațiilor. Mai mult ca atât că acum este sezonul de strângere a roadei”, a spus deputatul.

Președintele comisiei, deputatul PAS Dumitru Budeanschi, care este și ministru al Finanțelor în Guvernul Gavrilița, a replicat că astăzi comisia nu este pregătită să discute acest subiect, iar ceilalți colegi din fracțiunea PAS l-au susținut în unanimitate.

Potrivit informațiilor prezentate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale, în urma averselor, grindinei și vântului puternic au fost afectate importante segmente de infrastructură, dar și suprafețe impunătoare de semănături de peste 3 mii ha.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).