Marcați
Unul dintre cele mai scumpe guverne! Executivul condus de Gavrilița va avea 13 ministere și 4 vicepremieri
3.08.2021, 16:44
Guvernul condus de Natalia Gavrilița îi va costa pe cetățenii Republicii Moldova aproape dublu față de echipele precedente. În noul executiv asumat de PAS vor fi 13 ministere, în prezent sunt 9. Totodată, în Guvernul Gavrilița vor fi patru vicepremieri în loc de doi.

Potrivit informațiilor prezentate de PAS, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi divizat în ministrul Sănătății și cel al Muncii și Protecției Sociale. Totodată, în Guvernul Gavrilița vor fi ministerul Educației și Cercetării și ministerul Culturii, care până în prezent erau comasate. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost împărțit în trei instituții diferite.

Cei patru vicepremier, în loc de doi, vor fi: Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare; Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru Digitalizare.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).