Marcați
Producătorii locali vor fi avantajați de distribuitori - inițiativa deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor
3.08.2021, 16:17
Reducerile comerciale aplicate pentru produsele și mărfurile autohtone de către magazine vor fi plafonate. Procentul maxim de discount pe care îl vor putea solicita distribuitorii nu va depăși 10 la sută. Un proiect de lege în acest sens va fi propus Parlamentului de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Deputatul socialist, Petru Burduja, a declarat că prin această inițiativă legislativă se dorește susținerea producătorului local. Parlamentarul a amintit că o asemenea lege a fost votată în legislatura trecută la inițiativa PSRM, însă documentul nu a fost promulgat de președintele Maia Sandu.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va reînregistra acest proiect de lege și cere susținerea inițiativei și de către celelalte componente ale Parlamentului.

”Această inițiativă vine în susținerea producătorilor agricoli locali. Avem situații când de la producătorii locali, de exemplu de lapte, carne, se solicită circa 50% discount și în felul acesta producătorii se pot pomeni în situații de faliment sau închid sectoarele de producere respective. Socotim că producătorii agricoli locali, producția agricolă locală, trebuie să se regăsească pe rafturile magazinelor”, a spus Burduja.

În cadrul diferitelor dezbateri publice reprezentanții Asociațiilor de producători autohtoni de lapte, carne, fructe și conserve au vorbit despre necesitatea reglementărilor privind plafonarea reducerilor comerciale aplicate de către retaileri pentru produsele locale. Potrivit producătorilor, aceste modificări vor servi drept pilon pentru stabilitatea profitului și respectiv va contribui la dezvoltarea ramurii industriei agroalimentare autohtone și asigurarea unei piețe interne de desfacere a produselor locale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).