Marcați
Inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: Toți cetățenii vor beneficia de o scutire unică pentru a introduce în țară bunuri, inclusiv un automobil
3.08.2021, 13:49
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va propune în Parlament o inițiativă legislativă prin care toți cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de o scutire unică pentru a introduce pe teritoriul țării bunuri de uz personal, inclusiv un mijloc de transport auto per familie sau persoană în cazul cetățenilor celibatari. Proiectul de lege a fost prezentat, marți, de deputatul socialist, Petru Burduja.

”Conform Constituției Republicii Moldova, toți cetățenii au drepturi egale și toți trebuie să dispună de aceleași scutiri. (...) Astfel, va fi un echilibru pentru toate familiile. Scopul de bază al Parlamentului, al statului, este consolidarea familiilor”, a declarat deputatul.

În opinia autorului, susținerea familiilor rămase acasă este necesară în primul rând pentru a stopa migrația cetățenilor peste hotarele țării și îmbunătățirii situației demografice. De asemenea, un rol foarte important îl are introducerea unui mecanism de facilitare a reîntoarcerii cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotarele țării.

Petru Burduja a menționat că fracțiunea va propune plenului să susțină acest proiect de lege, ce ar urma să intre în vigoare din anul 2022.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).