Marcați
Procurorul lui Plahotniuc, controlat de Viorel Morari, va ajunge șef la CNA
30.07.2021, 16:16
Eugeniu Rurac va fi viitorul director al Centrului Național Anticorupție, promovat în această funcție de gruparea lui Sergiu Litvinenco, care va ocupa funcția de ministru al Justiției în noul Guvern al Nataliei Gavrilița, transmite în exclusivitate Telegraph.md, cu referire la surse din interiorul PAS.

Fostul procurorul anticorupție Eugen Rurac, care a instrumentat în perioada “regimului Plahotniuc” mai multe dosare de rezonanță, inclusiv dosarul în care era acuzată Domnica Manole, și despre care se spune că este condus din umbră de către fostul procuror anticorupție, Viorel Morari, activează acum în cadrul aparatului prezidențial în calitate de consultant al consilierului prezidențial Olesea Stamate, ultima fiind aleasă recent în funcția de deputat.

Acest procuror a fost cel care a renunțat în secret la învinuirea adusă fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Monole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

După retragerea învinuirilor, Domnicăi Manole i-a fost deschisă calea spre funcția de judecător al Curții Constituționale.

Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi (PLDM, concubinul Nataliei Morari), condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos. În ianuarie 2020, procurorul a depus cerere de demisie și a plecat din sistem.

telegraph.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).