Marcați
Pregătiri pentru alegeri în Găgăuzia
21.07.2021, 14:04
În autonomia găgăuză a fost dat startul campaniei preelectorale pentru alegerea deputaţilor în Adunarea Populară. De astăzi, Comisia Electorală Centrală a regiunii recepționează actele pentru eliberarea listelor de subscripție. Doritorii de a accede în forul legislativ pot participa în cursă atât în calitate de candidaţi independenţi, cât şi pe liste de partid.

Chiar din prima zi a înregistrării, la oficiul autorităţii electorale din regiune s-au format cozi. Unii au așteptat în fața sediului de la miezul nopții, a anunțat președintele CEC a Găgăuziei, Iana Kovalenko.

Iana Kovalenko, preşedintele CEC al Găgăuziei: „Înregistrarea candidaţilor a început astăzi, 21 iulie, şi va continua până în 20 august. Este agitație, vedem, la 08:00 dimineaţa deja erau oameni. Ei au format rânduri, au întocmit liste pe care ni le-au transmis. La ora 09:00, am început recepţionarea documentelor necesare pentru eliberarea listelor de subscripţie”.

Cei care vor candida independent în localităţi cu un număr de, cel puţin, 500 de alegători, trebuie să colecteze între 50 şi 75 de semnături. În localităţile mai mari, va fi nevoie de un număr de semnături dublu. Alegerile pentru noua componenţă a Adunării Populare sunt programate pentru 19 septembrie. Potrivit legislației, forul este format din 35 de deputaţi, aleşi în circumscripții uninominale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).