Marcați
Moldova va beneficia de încă 10 milioane de dolari din partea BM
28.07.2016, 16:44
Banca Mondială va oferi Moldovei un împtumut de 10 milioane de dolari pentru finanțarea proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”. Acest lucru este prevăzut în Acordul de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea realizării proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”. Proicetul de lege privind ratificarea documentului a fost aprobat de Guvern.

Banii vor putea fi accesaţi de agricultorii din ţară în scopul sporirii competitivității sectorului agroalimentar prin consolidarea managementului siguranței alimentelor, creșterii productivității terenurilor prin gestionarea lor durabilă.

De asemenea, sumele vor fi destinate îmbunătăţirii managementului proiectelor și acordării de compensații pentru majorarea vânzărilor. Documentul prevede, totodată, susţinerea dezvoltării sectoarelor apicol şi de colectare-procesare a laptelui.

Grupurile de producători vor putea aplica pentru mai multe granturi consecutive, în limita plafonului maxim de 350 de mii de dolari SUA.

Proiectul urmează să fie implementat în perioada 1 septembrie 2016 - 30 iunie 2019.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).