Marcați
Al patrulea val de COVID-19 în Franța
20.07.2021, 13:13
Franța este lovită de cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, cu un impact mai puternic, din cauza tulpinii ”Delta”. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, Gabriel Attal. El a precizat că, într-o săptămână, incidență a crescut cu aproape 125 la sută, iar varianta ”Delta” este prezentă în 80 la sută dintre cazuri.

În ultimele câteva zile, numărul cazurilor de infecție cu virusul COVID-19 a depăşit în Franța 10.000. Numai luni, au fost diagnosticați 4.151 de pacienți și raportate 20 de decese. Autoritățile au promis că vor întreprinde toate măsurile pentru a nu admite consecințe mai grave în urma noului val de contaminări, iar una dintre modalitățile de a limita circulația virusului şi de a preveni mutațiile acestuia este vaccinarea.

Opozanții vaccinării au etichetat această abordare drept ”dictatură a sănătății” și le-au sugerat autorităților să ofere preparatele țărilor care duc lipsă de ele. Mai mult de 100.000 de oameni au ieşit în stradă, săptămâna trecută, pentru a se opune planului propus de Guvernul Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din domeniul sănătății şi de a impune restricții la intrarea în locurile publice, cafenele, restaurante, centrele comerciale şi transportul public pentru cei nevaccinați.

De miercuri, intră în vigoare prima fază a permisului de sănătate, care prezintă dovezi digitale a vaccinării - un test PCR sau test antigen negativ. Nerespectarea regulilor va determina pedepse dure, de la 1.500 de euro, pentru prima dată, până la 45 de mii de euro pentru recidivă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).