Marcați
S-au deschis taberele de vară
20.07.2021, 12:47
Taberele de vară din Capitală și-au deschis larg porțile pentru primii vizitatori. Decizia autorităților municipale i-a bucurat pe copii, care au dus dorul distracțiilor în compania semenilor. Biletele pot fi procurate pentru copiii cu vârsta între opt și 16 ani.

Muzică, sport, competiții și distracție. Așa arată o zi în tabăra de vară ”Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă, unde sunt cazați aproximativ 200 de copii. Deși capacitatea instituției este mai mare, decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică îi obligă pe administratori să respecte regula privind repartizarea unui spațiu mai mare pentru fiecare copil, pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19.

Ion Munteanu, directorul taberei ”Perlele Nistrului”: „Noi suntem obligați să formăm grupuri a câte 15 copii. În al doilea rând, această decizie ne condiționează ca tot personalul să fie imunizați cu ambele vaccinuri și noi am rezolvat această problemă prin aplicarea vaccinului ”Johnson&Johnson”. Trebuie zilnic să facem, de două ori în zi, termometria copiilor, ceea ce se face cu ușurință și, din cele 530 de locuri de care dispune tabăra, noi activăm doar 150-200 de locuri”.

Timp de trei ore, în toate blocurile în care sunt cazați copiii are loc dezinfecția suprafețelor și aerisirea camerelor. Între timp, cei mici sunt implicați în activități în aer liber.

Valeria Dodon, animator: „De la ora 10:00 până la 12:00 este ora sanitară și copiii nu au voie să intre în bloc. Respectiv, noi îi împărțim - care la baschet, la fotbal, volei, tenis de câmp, tenis de masă. Încercăm să-i încadrăm în diferite activități și să-i împrietenim cu cât mai mulți copii din tabără”.

Copiii spun că nu au timp de plictiseală, deoarece li se oferă o mulțime de activități și jocuri.

Pentru că e vreme caniculară, bazinul este unul dintre cele mai solicitate locuri din tabără.

Înscrierea în tabere va avea loc până în 25 august, în ture a câte 10 zile.

Ion Munteanu, directorul taberei ”Perlele Nistrului”: „Costul unui bilet este de 2.500 de lei pentru 10 zile. Aici este inclusă cazarea în cameră cu două paturi, cu toate comoditățile - apă caldă, veceu, duș. Copiii sunt hrăniți de patru ori pe zi”.

Reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nu ne-au oferit un răspuns privind deschiderea taberelor de vară în raioane.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).