Marcați
20 de incendii de vegetație în 24 de ore
16.07.2021, 16:46
20 de incendii de vegetație au fost înregistrate în țara noastră, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe solicitări au venit din raioanele Cantemir, Basarabeasca, Dubăsari, Cahul Taraclia și municipiul Chișinău. Doar în satul Lărguța din raionul Cantemir a ars vegetația pe o suprafață de două hectare.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, i-a îndemnat pe cetățeni să manifeste maximă prudență la folosirea focului în perioada caniculei.

Liliana Pușcașu, purtător de cuvânt al IGSU: „O simplă scânteie aruncată din imprudență în condiții de vânt și temperaturi ridicate poate duce la incendii de proporții. Vorbim și despre perioada secerișulu, atunci când agricultorii își strâng roada de pe lanuri este foarte important ca, să se țină cont de responsabilitatea oamenilor, să evite fumatul în preajma culturilor cerealiere. De asemenea, utilizarea focului deschis, iar combinele să fie alimentate la o distanță maximă de lanul cu cereale. Pompierii sunt foarte categorici la acest aspect și îndeamnă oamenii să aibă prudență maximă pentru a nu afecta roada, culturile agricole, care sunt în plină perioadă a secerișului”.

În cazul unor incendii, este extrem de important ca oamenii să apeleze imediat Serviciul 112, a mai spus ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Liliana Pușcașu, purtător de cuvânt al IGSU: „Oamenii trebuie să fie foarte atenți, să nu utilizeze flacăra pentru nimicirea gunoiului și totodată să nu folosească focul deschis pentru arderea vegetației uscate. De asemenea, apelând serviciul 112 trebuie să spunem exact ce s-a întâmplat, destinația și locul unde s-a produs situația excepțională. Să nu ezităm să cerem ajutor, pentru ca acesta să vină neîntârziat”.

În total, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stins joi incendii pe o suprafață de peste opt hectare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).