Marcați
Cele mai solicitate destinații turistice
16.07.2021, 15:09
Ridicarea mai multor restricții în contextul pandemiei de coronavirus i-a determinat pe moldoveni să-și facă planuri mari pentru odihna de vară. Managerii agențiilor de turism spun că cererea din acest an s-a dublat, comparativ cu anul trecut. Cele mai solicitate destinații sunt Turcia, Bulgaria, Grecia și Muntenegru. Clienții care nu s-au vaccinat pot beneficia din partea agențiilor turistice compensații pentru testul la prezența virusului COVID-19, iar pentru copiii cu vârsta de până la șase nu există nicio restricție de călătorie.

Industria turismului își revine după restricțiile drastice, iar cererea pentru odihna la mare este enormă, ne-au spus reprezentanții agențiilor specializate.

Vera Baranov, manager agenție de turism: „Anul trecut a fost mai greu. Anul acesta deja începe să își revină sectorul turismului. Cererea anul acesta este foarte mare și deja hotele sunt pline și încep a-și reveni după pandemie. Cea mai solicitată destinație la moment este Turcia, deoarece este calitate, preț și oferă multe facilități familiilor cu copii și deja dacă să ne referim la preț, atunci cea mai solicitată este Bulgaria”.

Cei care au decis să plece la odină fără a rezerva locurile în hotel vor fi nevoiți să plătească mai mult, atenționează reprezentanții agențiilor de turism.

Artiom Neaga,manager agenție de turism: „Va fi nevoie să scoată ceva mai mulți bani, pentru că suntem deja în perioada de vârf și prețurile sunt ceva mai ridicate comparativ cu lunile trecute. Le punem la dispoziție o gamă largă. Plusul este cel mai mare că până la urmă mai multe hoteluri care în mod standard, într-un an normal ar fi deja full, adică nu ar avea nici un loc liber, anul acesta noi putem să mai găsim locuri”.

Tradițional, cele mai ieftine bilete de odihnă sunt în Bulgaria. Prețurile pentru șapte nopți încep de la 180 de euro și ajung la 450 de euro pentru o persoană. Mai scumpe sunt cele pentru Grecia, care variază între 250 și 800 de euro. Cele mai scumpe destinații rămân Turcia și Muntenegru, cu prețuri de la 300 până la 900 de euro.

Reprezentanții agențiilor de turism mai spun că fiecare destinație are condiții de călătorie specifice.

Artiom Neaga, manager agenție de turism: „În Muntenegru, în general, nu este nevoie de niciun vaccin, nici test, nici test antigen. Pentru Bulgaria au posibilitatea, sunt trei variante, adică varianta cu ciclul finisat de vaccinare - 14 zile, după a doua vaccină sau a doua doză, în afară de ”Johnson”, sau test antigen, sau test PCR - 72 de ore. Turcia, exact același lucru ca și Bulgaria”.

Unele agenții își ajută clienții să obțină testele la prezența virusului COVID-19.

Vera Baranov, manager agentie de turism: „Agențiile de turism oferă reducere pentru turiști la teste. În mare parte, prețul testului este de 600 de lei, cu reducere pentru matur, și 450 de lei pentru copii. Copiii până la vârsta de șase ani nu au nevoie de test”.

După 31 august, prețurile pentru biletele de odihnă la mare vor scăde aconsiderabil, mai spun reprezentanții agențiilor de turism.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).